EDWIN VINKE

Patron Cuisinier De Kromme Watergang

"Vroeger wisten we niet hoe oud de groenten waren die via de veiling binnen kwamen, nu oogsten we twee maal per dag"

Bij Edwin Vinke komt koken uit zijn hart. Beleving, gevoel en concentratie zijn hierbij de sleutelwoorden. "De jongens in de keuken moeten voor elkaar vechten en een hecht team vormen, anders gaat het mis. Absolute stilte tijdens de service, niet zeiken maar koken en proeven, alles proeven! Iedere dag duizend keer."
Hoe goed je kookt hangt af van allerlei factoren: techniek, materiaal en ingrediënten. 
Vooral de ingrediënten spelen een belangrijke rol. Wij zijn altijd op zoek naar verse en eerlijke producten. Meestal net om de hoe;, soms een stuk verder weg.
Oorspronkelijke, pure, authentieke smaken herkennen, seizoen volgen, rijpheid van groentes en vlees. Allemaal dingen die je in acht moet nemen om tot een mooi evenwicht te komen in je gerechten.

Edwin volgde 1 jaar Hotelschool bij ‘Ter Groene Poorte’ in Brugge, daarna deed hij 4 jaar Hotelschool ‘Ter Duinen’ in Koksijde en studeerde af in 1985. 
Hij volgde v
erschillende stages in België en Frankrijk en sloot onder andere cursussen als SVH Leermeester en SVH Keukenmanagement succesvol af.
In januari 2005 werd hij lid van Les Patrons Cuisiniers en sinds 13 november 2009 mag hij zich een S
VH Meesterkok noemen.
Edwin is 5 jaar werkzaam geweest bij ‘Oud Sluis' als sous-chef van Ronnie Herman te Sluis.

Op 11 maart 1993 werd Edwin eigenaar en Chef-kok van De Kromme Watergang. In 2005 kreeg hij zijn eerste Michelinster en in november 2011 zijn tweede. 

De Kromme Watergang
"Ons restaurant wat ik samen met mijn vrouw Blanche en onze jonge keuken en zaalbrigade met veel plezier bestier is gelegen tussen Hoofdplaat en Breskens in een klein gehucht, Slijkplaat. De voormalige kleuterschool hebben we verbouwd tot een modern restaurant met aan de achterzijde een grote watertuin, modern terras en koikarpers.Het bleek vanaf het begin een succes te zijn; veel Belgische gasten maar ook mensen uit de buurt, al hoewel het hier erg dun bevolkt is, zeker wat zakenleven betreft.Vanaf het krijgen van de felbegeerde Michelinster is het tochtje naar Zeeland voor vele Nederlanders makkelijker geworden. Streven naar perfectie was toen en is nog steeds ons motto maar dat is een lange weg omdat we toch wel heel erg afgelegen zitten.
Intussen is het restaurant uitgegroeid tot 50 zitplaatsen met een aparte aperitiefruimte en een geklimatiseerde wijnkamer. Open keuken met modern interieur. We hebben 50 couverts en 25 couverts aan het terras van de watertuin."

De Kromme Watergang,
Restaurant met Suites
Slijkplaat 6
4513KK Hoofdplaat,
T 0031117348696
www.krommewatergang.nl