BLOG WILL JANSEN

Eigenaar van Bouillon Magazine

Voedselveiligheid; nou ook gerommel met veevoer?

28-08-2014 Blog Will Jansen

Men rommelt maar aan met ons eten. Het ene schandaal volgt op het andere. En altijd is het RIVM of een andere gezaghebbende instantie er als de kippen bij om te vertellen dat de Volksgezondheid niet in gevaar is als er weer eens dioxine in de plofkippenvoer is aangetroffen.

De Supermarktleugen

03-02-2014 Blog Will Jansen

Ergens tegen het einde van de vorige eeuw zei Jonnie Boer tegen me: ‘Over 25 jaar krijgen we het schaamrood op de kaken als we beseffen wat er allemaal met ons eten uitgespookt is. Hoe we de gezondheid van onze kinderen op het spel hebben gezet. Dan schrikken we ons kapot en vragen ons verbijsterd af hoe we dat allemaal hebben kunnen toestaan.’

Ze zijn WEL schuldig!

13-09-2013 Blog Will Jansen

Gek word je er van. Al die onderzoeken, die waarschuwingen en die quasi voorlichting op tv, in de krant en vooral ook op internet, je ziet door de bomen het bos echt niet meer.

Intussen blijven de voedselindustrie en zijn distributeurs stoïcijns doorgaan met het claimen van allerlei gezondheid in hun producten en de politici drukken in dat opzicht hun snor. Je zou gaan denken aan collusie. Zoek maar op, dat is een collectieve, systematische corruptie.

Het woord is aan Michelin

27-08-2013 Blog Will Jansen

Wanneer gaat Michelin zich nou eens roeren? Wanneer worden ze daar in Parijs en Brussel wakker? Het is de hoogste tijd, want al veel te lang probeert de aloude restaurantgids zich te handhaven op een glibberig commercieel pad.

Bewust Magazine

09-06-2013 Blog Will Jansen

Tien jaar geleden, in de zomer van 2003, zijn we Bouillon Magazine begonnen. Van meet af aan is een van de doelstellingen geweest de lezer beter te informeren over eten en drinken, vooral ook buiten de deur, zodat hij of zij er meer van kan genieten. Daarom laten we zien hoe individuele koks en restaurateurs hun zaken aanpakken, hoe kwekers en telers en fokkers met kwaliteit en ambacht bezig zijn en waar je die mooie en lekkere spullen kunt kopen. Maar vooral maken we ze duidelijk dat eten en drinken gewoon een stuk van onszelf is, een stuk eigen cultuur.